Описание на сорта пипер Red Bull, неговите характеристики и производителност

Лятните жители се опитват да изберат непретенциозни, продуктивни и много вкусни сортове зеленчуци за своите парцели. Те включват червения пипер Red Bull, който вече придоби популярност. Тя се различава от конкурентите с огромния си размер на плодовете, отличния вкус, високия добив и устойчивостта към основните видове заболявания.

Описание на сорта

Червеният бик се отглежда както на открито, така и в оранжерии. Сортът е неопределен, способен да дава плодове преди настъпването на слана. Бушът е мощен, височината му понякога надвишава 1 метър. Нужда се от оформяне и прищипване на върха. Пасинките задължително се отстраняват в процеса на растеж.

Характеристиките на плодовете показват, че масата на един от тях достига средно 250 грама. Възможно беше да се отглеждат рекордни екземпляри до 500 грама. По форма чушките приличат на удължен цилиндър, дължината на който е около 20 см. Дебелината на стената на гобитата се колебае около 10 мм. В средата на плодовете има до 4 камерни семена.

На етапа на техническа зрялост чушките придобиват наситен червен цвят, но преди това се оцветяват в зелено. Кожата на Red Bull е тънка и прилича на гланц.

Добивът на този сорт е висок, до 9 кг висококачествени чушки се събират от един квадратен метър. Необходимо е плодовете да се отстраняват от храстите в момента, когато те са придобили светло зелен цвят. Когато Red Bull превръща яркочервен цвят, вероятността от вредители или увреждане на културата се увеличава. Ако преекспонирате плодовете върху храстите, крехките клони на растението могат да се откъснат. Чушките са способни да узряват по време на съхранение.

пипер грижи за него

Червеният бик е подходящ не само за прясна консумация, но и за всички видове консервиране и обработка. Може да се използва в диетична храна. Има още няколко разновидности на този сорт, които се различават по външен вид, но имат сходни характеристики.

Предимства и недостатъци

Описанието на сорта ни позволява да кажем, че Red Bull има повече предимства, отколкото недостатъци. Те включват:

 • повишена устойчивост към основни заболявания;
 • големи месести плодове;
 • отличен вкус;
 • дълъг период на плододаване;
 • универсална употреба на плодове;
 • възможността за употреба в диетична храна;
 • високо съдържание на витамини от групи В, С, РР, Р.

пипер в градината

От недостатъците се отличава само необходимостта от прищипване и оформяне на храст. Но, както е видно от отзивите на опитни градинари, тези неудобства могат да бъдат напълно пренебрегвани.

Жълт и оранжев бик

Сортовете Goby са жълти и оранжеви. Жълтият бик е популярен хибрид от двама отлични сортове бели чушки... Отличава се с огромни месести плодове, които придобиват ярко златист цвят на етапа на техническа зрялост. Чушките растат сладки, с тънка кожа, нежни и ароматни. Прибраната реколта се използва за всички видове обработка. Толерира транспортиране и съхранение на дълги разстояния, без да губи вкуса и продаваемостта си. Използва се за отглеждане в индустриален мащаб.

сорт червен бик пипер

Pepper Orange bull е много сходен по характеристики с жълтия си колега. Тя се различава от него по това, че на етапа на техническа зрялост плодовете вече придобиват ярко оранжев цвят. Сортът принадлежи към средния сезон и се отглежда както на открито, така и на закрито. От един квадратен метър се събират до 14 кг култури. Растенията от този сорт имат отлична устойчивост на вирус на тютюнева мозайка.

Функции за отглеждане

Чушките от червен бик се отглеждат по разсад. Преди сеитбата семената се увиват във влажна кърпа и се оставят на стайна температура за една седмица. Тъканта периодично се навлажнява. Веднага след като първите кълнове започнат да се излюпват, питателна загрята почва, смесена с дървени стърготини и хумус, се излива в предварително подготвен съд.

В земята се правят канали с дълбочина до 2 см, а посадъчният материал се засява, полива се с вода при стайна температура. Културите са покрити със стъклен или целофанов филм. Веднага след като се появят първите издънки, подслонът се отстранява и контейнерът се поставя на добре осветено място. В бъдеще младите растения се поливат, докато горният слой на почвата изсъхне и се прилагат сложни торове.

Преди засаждането в открита земя, разсадът на Red Bull трябва да бъде закален. За целта контейнерът с него се изнася ежедневно на чист въздух. На първия ден растенията се оставят само за няколко часа, след което времето се увеличава. Ако няма заплаха от нощни студове, тогава чушките могат да се оставят навън за една нощ.

За засаждането червеният бик предпочита питателна и рохкава почва, която е способна да задържа добре влагата. Растенията се нуждаят от редовно поливане, за да увеличат добивите. В случай на липса на влага растежът и развитието на чушките се инхибират, а показателите за добив и продаваемост значително намаляват. Оптималната температура за повишаване на Red Bull е + 25 ° C.

червен бик черен пипер

В процеса на грижа за чушките, уверете се, че няма излишен азотен тор под храстите. В противен случай растенията могат да изхвърлят образуваните яйчници. По време на образуването на чушки растенията се нуждаят от минерални торове.

Червеният бик образува мощен и висок храст, но клоните му са склонни да се счупят под тежестта на плода. Необходимо е да се инсталират опори и опори своевременно, особено ако са вързани големи чушки. В открито поле задължително е инсталирането на допълнителни опори за този клас.

За да отглеждате Red Bull, трябва да закупувате семена само в надеждни магазини и от надеждни доставчици. Бъдещата реколта директно зависи от качеството на семената. Не забравяйте, че Red Bull е хибриден сорт, следователно не е възможно да събирате семена сами. Дори ако през следващия сезон е възможно да получите разсад от собственото си семе, те няма да имат същите характеристики като майчиното растение.

Отзивите на летните жители и фермерите за сорта пипер Red Bull са изключително положителни. Събраните плодове са не само вкусни, но и здравословни. Те съдържат много необходими за организма витамини и микроелементи. Яденето на сурови чушки помага за стабилизиране на храносмилателната система, а също така подобрява цялостното здраве. Не е трудно да се отглеждат чушки от сорта Red Bull, въпреки че ще трябва да се положат известни усилия.Този малък дефицит се компенсира от високите добиви на вкусни и ароматни плодове, които осигуряват ползи за здравето и благополучието.

Отзиви
 1. Анна
  5.05.2018 01:54

  Много обичам пипер, под всякаква форма. Пълнено, свежо, консервирано. Затова се старая да го засадя в големи количества в градината. Но, за съжаление, не винаги събирам богата реколта. Поради студеното време той може да „седне“ за дълго време. В такива случаи е необходимо да се прибегне до активиране на растежа на растенията със средство BioGrow... Разбира се, ако можете да направите без помощни средства, това е добре. Но така се случва, че този инструмент е незаменим.

  Отговарям
Точно сега гледане


краставици

домати

тиква